Nog slechts 1 wedstrijd moet HYC winnen om dit jaar naast de Beker, ook de Belgische titel in de wacht te slepen. Ook de 2e wedstrijd in deze Best of Five werd gewonnen. Hopelijk kan HYC donderdagavond het pleit in eigen huis beslechten.

Voor deze belanrijke wedstrijd waren er ruim 450 toeschouwers komen opdagen. HYC domineerde de eerste periode, Chiefs Leuven kon slechts sporadisch tegenprikken, maar slaagde er niet in om goalie Tomas Pek te bedreigen. Die beleefde al bij al een rustige avond, wat niet kan gezegd worden van overbuur Steijlen, die zich na goed 4' al moest gewonnen geven op een shot van Rob Lawrance, na een teruglegger van Tyler Melancon.

Goed 7' later was het weer raak, na assists van Nils Vroemans en Joe Vetere, tikte Ben Vercammen de 2-0 voorbij de Leuvense goalie. HYC creëerde nog enkele kansen, maar slaagde er niet in om deze af te werken.

Zelfde spelbeeld in de tweede periode, HYC deed waar het zin in had. Mitch Morgan zette voor, broer Vincent tikt de puck simpel in het Leuvense doel. Na een knappe solo van TIm Vos die z'n shot geblokkeerd ziet, belandt de puck via Jens Engelen bij Timo Dewin, die vanaf de blauwe lijn goalie Steijlen verslaat. Het laatste doelpunt van deze periode is er eentje van Canadese makelij, Tyler Melancon biedt Barry Horman z'n doelpunt op een blaadje aan.

HYC neemt in de derde periode wat gas terug, waardoor Leuven er een paar keer gevaarlijk kan uitkomen. Gelukkig kan HYC rekenen op een uitstekende goalie. Het is echter opnieuw HYC dat scoort via Vincent Morgan, na pass van Rob Lawrance.

Welgeteld 16" later wist Leuven te scoren, Matti Huhtamaki deponeert de assist van Pierre Camelbeeck voorbij Tomas Pek. Chiefs krijgt meer vertrouwen en blijft aandringen. Na een assist van Huhtamaki slaagt Jesse Raekelboom erin om een tweede Leuvens doelpunt te scoren. Het is uiteindelijk HYC-defence Joe Vetere die na een mooie inspanning al glijdend de eindscore vastlegd, z'n poging tot assist wordt onverwachts een shot(je) op doel waarop de Leuvense goalie zich verkijkt.

Periodestanden: 2-0, 3-0, 2-2

HYC speelt donderdag 15/3 z'n derde wedstrijd thuis, aanvang om 20u.

Redactie & foto's: Peter Vissers / Nnieuws